Pasca umpluta cu ciocolata

Pasca umpluta cu ciocolata - Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si amidonul. Dupa ce s-a omogenizat totul se pune vasul la foc mic (sau la baine marine) si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase.

Pasca umpluta cu ciocolata
Pasca fara aluat

Pasca umpluta cu ciocolata

INGREDIENTE

  1. 300 g aluat de cozonac

Umplutura:

  1. 150 g cacao neagra
  2. 150 g zahar
  3. 30 g amidon
  4. 8 galbenusuri
  5. esenta de vanilie
  6. 30 ml lapte
  7. 200 g unt
  8. 3 linguri (pline ochi) smantana groasa

Mod de preparare: Pasca umpluta cu ciocolata

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si amidonul. 
Dupa ce s-a omogenizat totul se pune vasul la foc mic (sau la baine marine) si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. 
Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul moale si smantana.
Intr-o tava detasabila (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. 
Se toarna umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de 1 ora, pana umplutura incepe sa capete consistenta.
Se lasa la racit in forma, se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!