Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi

Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi - Se rup codițele la păstăi, se spală bine și se opăresc câteva minute în apă cu sare, după care se strecoară de apă.Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie.

Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi
Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi

Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi

INGREDIENTE

  1. 400 grame de păstăi
  2. 2 cepe
  3. 2 roșii mari
  4. 6 căței de usturoi
  5. 200 ml suc de roșii (sau 2 linguri de pastă de tomate)
  6. 1 lingură de făină
  7. 1 linguriță de zahăr
  8. sare
  9. piper
  10. ulei pentru călit

Mod de preparare: Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi

Se rup codițele la păstăi, se spală bine și se opăresc câteva minute în apă cu sare, după care se strecoară de apă.
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie mare și se călește în ulei suficient, până devine transparentă. Între timp, se taie mărunt usturoiul.
Roșiile se spală, se curăță și se taie bucăți mari.
După ce s-a înmuiat ceapa, se pune la călit și usturoiul, peste ceapă, iar apoi roșiile tăiate.
Când s-au înmuiat toate legumele, se adaugă 2 pahare de apă și se lasă câteva minute să fiarbă înăbușit. Apoi se adaugă și păstăile strecurate de apă și se lasă oala la fiert înăbușit, la foc mic.
Între timp se amestecă făina cu zahărul și sucul de roșii, după care se toarnă în oală, peste legumele care fierb. Dacă folosiți pastă de tomate, va trebui să subțiați amestecul cu puțină apă. Se supraveghează mâncarea să nu se prindă de fundul oalei.
După câteva minute se condimentează cu sare și piper și se oprește focul de la aragaz.
Mâncarea de păstăi cu roșii se servește caldă, cu felii de pâine prăjită puțin (rumenită, doar, nu arsă).

Pofta buna!