Paste bolognese

Paste bolognese - Rețeta de paste bolognese este una dintre cele mai cunoscute rețete de paste. Aceste paste bolognese se fac ușor și sunt absolut delicioase.

Paste bolognese
Paste bolognese

Paste bolognese

INGREDIENTE:


 300 g spaghete
 400 g carne tocată de vită
 2 linguri ulei
 1 ceapă
 3-4 căţei de usturoi
 200 g ciuperci
 1-2 ardei graşi
 300 ml suc de roşii
 2 linguri pastă de tomate
 100 g caşcaval
 sare
 piper (piper verde)
 busuioc
 oregano
 1 foaie dafin

MOD DE PREPARARE


Rețeta de paste bolognese este una dintre cele mai cunoscute rețete de paste. Aceste paste bolognese se fac ușor și sunt absolut delicioase.
Dacă visezi la minunatele preparate italiene, pline de savoare, trebuie să știi că oricine poate face paste bolognese, nu trebuie să ai veleități de chef pentru asta. Secretul unor paste bolognese care să-ți satisfacă papilele gustative stă în sos, ca în cazul celor mai multe rețete de paste.
Sosul bolognese este unul foarte îndrăgit și folosit în bucătăria italiană la mai multe preparate culinare. Același sos poate fi folosit și pentru a prepara lasagna bolognese, spaghete sau orice altfel de paste ne plac.
Cum se fac paste bolognese
1. Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, ardeiul gras şi ciupercile tăiate cubuleţe, pasta şi sucul de roşii. Se condimentează cu un vârf de cuţit de busuioc şi oregano, un praf de sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute, până se leagă sosul.
3. Sosul pentru paste bolognese se potriveşte la gust cu sare şi se serveşte imediat cu spaghetele fierte.
4. Pentru a da un plus de savoare acestor paste bolognese, puteți presăra deasupra puțin parmezan și câteva frunzulițe de busuioc proaspăt.