Paste cu dovlecel si usturoi
Pune apa pentru paste la fiert cu un praf generos de sare, apoi lasa pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj (de regula, 8 minute).

Paste cu dovlecel si usturoi
Ingrediente:
- 400 g paste
- 250 g dovlecei
- o ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- 250 ml smantana pentru frisca
- 2 catei usturoi
- 4-5 linguri parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare
Pune apa pentru paste la fiert cu un praf generos de sare, apoi lasa pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj (de regula, 8 minute).
In rastimp, toaca ceapa fin, iar dovleceii feliute de 1/2 cm grosime maxim. Frige legumele bine in 3 linguri de ulei de masline, impreuna cu usturoiul taiat feliute.
Cand dovleceii s-au inmuiat si au inceput sa se rumeneasca bine, adauga smantana pentru frisca si las-o sa scada cateva minute.
Adu pastele peste legume, incorporeaza-le cat mai bine si adauga parmezan ras.
Serveste pastele cu dovlecei si usturoi presarate cu piper si, dupa gust, cu inca putin parmezan.