Paste cu dovlecel si usturoi

Pune apa pentru paste la fiert cu un praf generos de sare, apoi lasa pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj (de regula, 8 minute).

Paste cu dovlecel si usturoi
Paste cu dovlecel si usturoi

Paste cu dovlecel si usturoi

Ingrediente:

  •  400 g paste
  •  250 g dovlecei
  •  o ceapa
  •  3 linguri ulei de masline
  •  250 ml smantana pentru frisca
  •  2 catei usturoi
  •  4-5 linguri parmezan
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare

 Pune apa pentru paste la fiert cu un praf generos de sare, apoi lasa pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj (de regula, 8 minute).
 In rastimp, toaca ceapa fin, iar dovleceii feliute de 1/2 cm grosime maxim. Frige legumele bine in 3 linguri de ulei de masline, impreuna cu usturoiul taiat feliute.
Cand dovleceii s-au inmuiat si au inceput sa se rumeneasca bine, adauga smantana pentru frisca si las-o sa scada cateva minute.
Adu pastele peste legume, incorporeaza-le cat mai bine si adauga parmezan ras.

Serveste pastele cu dovlecei si usturoi presarate cu piper si, dupa gust, cu inca putin parmezan.