Paste cu sos caju si broccoli

Paste cu sos caju si broccoli - Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore.

Paste cu sos caju si broccoli
Paste cu sos caju si broccoli

Paste cu sos caju si broccoli

INGREDIENTE

  1.     paste 500 gr (de care doriti, cu ou sau fara ou, si in ce forma va plac)
  2.     brocoli ( 500gr)
  3.     100 gr caju
  4.     100 ml lapte de migdale neindulcit ( se poate folosi apa sau supa de legume)
  5.     ierburi aromatice
  6.     sare
  7.     2 linguri ulei masline
  8.     1 catel usturoi

 


Mod de preparare: Paste cu sos caju si broccoli

Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore.
Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi aromatice si caju-ul scurs de apa. Pornim blenderul si il lasam sa-si faca meseria pana cand obtinem un sos fin si destul de gros.
Intr-o oala mare punem apa si sare si o lasam sa clocoteasca. Adaugam pastele si le lasam sa fiarba cat scrie pe pachet (8,10,12 minute)
Le scurgem de apa.
Broccoli il desfacem buchetele si il fierbem in apa cu putina sare 5 minute. Scurgem bine.
Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul de masline, broccoli si usturoiul feliat. Le lasam foarte putin la calit si adaugam peste ele sosul.
Amestecam de cateva ori, potrivim de sare si piper si adaugam pastele.
Mai amestecam putin de cateva ori astfel incat sosul sa ajunga pe toate pastele.
Servim calde.

Pofta buna!