Paste Puttanesca

O reteta de paste Puttanesca ce se face cat ai clipi, se serveste cu drag alaturi de familie sau se ia la pachet pentru a doua zi.

 Paste Puttanesca
Paste Puttanesca

 Paste Puttanesca

Ingrediente:

  • 400 g paste
  •  2 linguri ulei de masline
  •  1 ceapa mica
  •  4 catei de usturoi
  •  2-3 fileuri de ansoa
  •  1/2 lingurita boia de ardei iute
  •  700 g rosii maruntite
  •  150 g masline negre
  •  1 lingura busuioc proaspat
  •  2 linguri capere
  •  1/2 lingura zahar zahar brun

Mod de preparare

1. Fierbe o cratita cu apa si gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-le.
2. Cat timp fierb pastele, marunteste ceapa si usturoiul, incalzeste uleiul si caleste ceapa cu usturoiul si fileurile de ansoa, toate presarate cu putina boia de ardei iute, timp de 5 minute.
3. Adauga rosiile maruntite, maslinele taiate, zaharul, caperele si busuiocul tocat mare, apoi da focul mic pentru inca 10 minute.
4. Dupa ce ai strecurat pastele, adu-le peste sosul Puttanesca si amesteca pana la incorporare.
5. Daca preferi, poti servi pastele fara sos pe farfurie, iar sosul il poti pune deasupra.