Pastrav cu sos de unt, migdale si capere
Reteta de pastrav cu sos de unt, migdale si capere Taie lamaia in jumatati de rondele subtiri. Spala bine pastravii, usuca-i si freaca-i cu sare si piper pe interior.

Pastrav cu sos de unt, migdale si capere
Ingrediente:
- 4 pastravi intregi, curatati
- 1 lamaie
- 4 linguri de fulgi de migdale
- 1 legatura de hasmatuchi
- 1 legatura de patrunjel
- 100 g de unt proaspat
- 2 linguri de capere
- 1 lingura de ulei de masline
- piper proaspat macinat si sare de mare grunjoasa
- 2 linguri de unt
- 1 legatura de creson
- 8 crengute de rozmarin
- 12 crengute de cimbru proaspat
- 1 kg de cartofi cu textura mai ferma
- 2 crengute de hasmatu
Mod de preparare
Taie lamaia in jumatati de rondele subtiri. Spala bine pastravii, usuca-i si freaca-i cu sare si piper pe interior. Umple fiecare pastrav cu cimbru, hasmatuchi, rozmarin si 2 felii de lamaie. Inchide „buzunarul si infinge scobitori ca sa te asiguri ca umplutura ramane la interior.
Topeste untul intr-o tigaie fierbinte. Asaza pastravii in tigaie si da focul mai incet. Frige-i cate 2 minute pe fiecare parte.
Sareaza-i, pipereaza-i si pune-i intr-o tava de copt. Toarna deasupra lor untul din tigaie si baga-i pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Curata cartofii si fierbe-i 20 de minute. Scurge-i, adauga ulei de masline si sare si paseaza-i grosier.
Prajeste usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta.
Topeste untul pentru sos intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga caperele si o lingura mica din otetul in care au stat si soteaza-le putin. Toaca marunt patrunjelul si hasmatuchi, adauga-le in tigaie si mai lasa un pic pe foc.
Scoate pastravul din cuptor, scoate-i umplutura si, eventual, curata-l de capete.
Asaza fiecare pastrav pe o farfurie cu piure de cartofi si frunze de creson. Deasupra toarna o lingura de sos si presara fulgi de migdale.