Pastrav in saramura cu mamaliguta
Se eviscereaza pastravul , se poate lasa capul sau nu , se condimenteaza cu sare si piper ...

Pastrav in saramura cu mamaliguta
Incrediente:
- 1kg pastrav
- sare
- piper
- ardei gras
- ardei iute
- rosii
- ceapa
- usturoi
- frunze de dafin
- otet
- cimbru
- lamaie
- patrunjel
Mod de preparare:
Se eviscereaza pastravul , se poate lasa capul sau nu , se condimenteaza cu sare si piper ( cine doreste poate sa-l condimenteze cu diferite mirodenii eu prefer sa primeze gustul de peste ) dupa care se prajeste pe grill sau mai bine pe gratar cu mangal !
Doi ardei grasi si unul iute o rosie sau doua se prajesc pe grill dupa care se decojesc se toaca marunt .
Intr-o oala se toarna cca 1, 5 l apa se adauga ardeii , rosile , o ceapa tocata , eu am pus si putin praz , cativa catei de usturoi , o frunza de dafin , se toarna 2-3 linguri de ulei una de otet , sare , piper , cimbru ( se poate pune si busoic sau alte condimente care le agreati , totusi nu recomand ...) se da cateva clocote bune apoi se pune pestele si se mai da un clocot mic .
Se lasa acoperita cca15-20 minute se adauga suc dintr-o lamaie si o legatura de patranjel
Pofta buna ...sa nu uit ...cu mamaliguta obligatoriu !