Pastrav in saramura cu mamaliguta

Se eviscereaza pastravul , se poate lasa capul sau nu , se condimenteaza cu sare si piper ...

Pastrav in saramura cu mamaliguta

Pastrav in saramura cu mamaliguta

Incrediente:

  1. 1kg pastrav
  2. sare
  3. piper
  4. ardei gras
  5. ardei iute
  6. rosii
  7. ceapa
  8. usturoi
  9. frunze de dafin
  10. otet
  11. cimbru
  12. lamaie
  13. patrunjel

Mod de preparare:

Se eviscereaza pastravul , se poate lasa capul sau nu , se condimenteaza cu sare si piper ( cine doreste poate sa-l condimenteze cu diferite mirodenii eu prefer sa primeze gustul de peste ) dupa care se prajeste pe grill sau mai bine pe gratar cu mangal !

Doi ardei grasi si unul iute o rosie sau doua se prajesc pe grill dupa care se decojesc se toaca marunt .

Intr-o oala se toarna cca 1, 5 l apa se adauga ardeii , rosile , o ceapa tocata , eu am pus si putin praz , cativa catei de usturoi , o frunza de dafin , se toarna 2-3 linguri de ulei una de otet , sare , piper , cimbru ( se poate pune si busoic sau alte condimente care le agreati , totusi nu recomand ...) se da cateva clocote bune apoi se pune pestele si se mai da un clocot mic .

Se lasa acoperita cca15-20 minute se adauga suc dintr-o lamaie si o legatura de patranjel

Pofta buna ...sa nu uit ...cu mamaliguta obligatoriu !