Pastravi de nuc la borcan

Pastravi de nuc la borcan Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare.

Pastravi de nuc la borcan
Pastravi de nuc la borcan
Pastravi de nuc la borcan

Pastravi de nuc la borcan

Ingrediente:

  • la un kg de ciuperci aveti nevoie de
  • 500 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 2 foi de dafin
  • 5-6 boabe ienibahar
  • 5--6 boabe de piper
  • 20 grame sare

Mod de preparare

Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare.
Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie.
Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin, ienibaharul boabe, piperul si sarea. Lasam sa dea in clocot si fierbem 8-10 min.
In borcane bine spalate, asezam mai intai ciupercile, nu oprim flacara pana nu completam borcanele pana la baza borcanului cu marinada.
Inchidem ermetic cu capac si sterilizam la bain-marie 15 minute.
Se pastreaza la racoare!