Pate de ciuperci

Reteta de pate de ciuperci Scurgem ciupercile, le clatim sub un jet de apa rece si le scurgem foarte foarte bine. Tocam marunt salota si usturoiul si le sotam 1 minut, intr-o tigaie antiaderenta in care am incalzit uleiul de masline.

Pate de ciuperci
Pate de ciuperci

Pate de ciuperci

Ingrediente:

  • 160 g ciuperci champignon fierte
  • 80 g unt moale
  • 1 salota/1 ceapa mica alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 30 ml vin alb demisec de buna calitate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita mix maghiran si busuioc uscate
  • 1 varf cutit chili pudra (optional)

Mod de preparare
Scurgem ciupercile, le clatim sub un jet de apa rece si le scurgem foarte foarte bine.
Tocam marunt salota si usturoiul si le sotam 1 minut, intr-o tigaie antiaderenta in care am incalzit uleiul de masline. Adaugam ciupercile, mixul de maghiran si busuioc si pudra de chili, amestecam pe foc moderat inca 1-2 minute, apoi adaugam vinul alb.
Dupa ce vinul s-a evaporat, stingem focul si lasam ciupercile sa se raceasca complet.
Dupa ce s-au racit, le punem in robot, adaugam untul moale, sare si piper dupa gust si mixam pana obtinem un pate omogen.
Daca doriti ca pateul sa fie foarte fin, il puteti pasa ulterior cu un blender.
Il servim alaturi de felii de paine prajita. Este delicios!
Puteti prepara acest pate si cu ciuperci proaspete. Puteti folosi ciuperci champignon, hribi sau un mix de champignon si hribi.
In cazul in care alegeti sa il preparati cu ciuperci fierte conservate, pentru un plus de gust puteti adauga 1-2 felii de hribi deshidratati (feliile de hribi se hidrateaza inainte in apa calduta pentru cca 1 ora sau pana cand isi recapata aspectul initial).
Pofta buna!