Pate de ficatei de pui

Pate de ficatei de pui - Ficatul de pui este popular din cele mai vechi timpuri. Pregătirea lui necesită multă grijă, dar dă rezultate remarcabile.

Pate de ficatei de pui
Pate de ficatei de pui

Pate de ficatei de pui

INGREDIENTE

  1. 500 g ficat de pui
  2. 50 ml de ulei de măsline
  3. 100 de grame de unt
  4. 100 g ceapă
  5. 1 cățel de usturoi
  6. 1 lingurita de sare
  7. piper
  8. patrunjel, cimbru, salvie, Rozmarin
  9. 50 ml brandy o wiskey
  10. 200 ml supa de pui

Mod de preparare: Pate de ficatei de pui

  • Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și Rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să isi schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar uleiul.
  • Se adăuga ceapa tăiata felii subțiri.
  • Dupa ce ceapa incepe sa devina lucioasa la gătit, adaugam si ficatei și le prajim bine.
  • Adaugam sarea și piperul.
  • Se stinge cu brandy și apoi se adaugă supa de pui. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute la foc mic.
  • Se scoate de pe foc și se răcește timp de 5 minute.
  • Se pune în mixer și se mixseaza pana devine o cremă fină și omogenă.
  • Se adaugă untul la temperatura camerei și se amestecă din nou.
  • Se răcește și se pune în frigider, unde rămâne si 4-5 zile.

Pofta buna!