Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Pate din alune/nuci caju si ciuperci - Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc.Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine translucidă.

Pate din alune/nuci caju si ciuperci
Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

INGREDIENTE

  1. Ciuperci champignon cca. 250 g
  2. Alune Caju cca. 50 g
  3. Ceapă galbenă 1 bucată mica
  4. Ulei de cocos SanoVita 2 linguri
  5. Coriandru/pătrunjel proaspăt cca. 2-3 fire
  6. Sare de mare,
  7. Piper proaspăt măcinat
  8. Semințe de in 

Mod de preparare: Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc.
Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine translucidă.
În tigaie se adaugă ciupercile, curățate și feliate, lăsându-se la rumenit cca. 5 minute la foc mare. 
Apoi se adaugă și alunele caju prăjite, sarea, piperul și verdeața și mai lasă la călit cca. 5 minute la foc mic, până se întrepătrund gusturile.
Apoi se transferă într-un recipient înalt și blenduiesc până se obține o pastă fină și omogenă.
Pasta obținută se servește pe pâine prăjită, eventual unsă cu un pic de usturoi, după gustul fiecăruia, acompaniată de legume de sezon, sau chiar o dulceață de ardei iute/ceapă.
Preparatul e indicat nu numai celor care țin post, ci și celor care vor să mânănce sănătos.
Spor și poftă bună!