Pateuri cu ciuperci, cascaval si ceapă caramelizată
Pateuri cu ciuperci, cascaval si ceapă caramelizată - Am tocat legumele și le-am calit in ulei de masline. Am turnat puțin vin alb pentru aroma și le-am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat tot lichidul, apoi le-am sarat și piperat.

Pateuri cu ciuperci, cascaval si ceapă caramelizată
Ingrediente:
- o pungă de ciuperci congelate
- cașcaval
- un pachet de aluat de foietaj
- 2 cepe rosii
- ardei
- vin alb si rosu
- un ou
- pătrunjel si cimbru verde
Mod de preparare: Pateuri cu ciuperci, cascaval si ceapă caramelizată
Am tocat legumele și le-am calit in ulei de masline. Am turnat puțin vin alb pentru aroma și le-am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat tot lichidul, apoi le-am sarat și piperat. ce s-a decongelat, dintr-o parte a aluatului am taiat patrate de aproximativ 10 cm și din celalalta, fașii de 1 cm cu care am facut marginile pateului. O parte le-am umplut cu ciuperci, iar cele pentru cașcaval le-am lasat goale.
Le ungem marginile cu ou batut și le coacem 25-30 minute la 180 grade. Peste pateurile goale am pus cateva felii de cașcaval și le-am lasat in cuptorul stins, dar inca cald, sa se topeasca.
O ceapa roșie am taiat-o rondele și am prajit-o in ulei la foc mic timp de 3-4 minute pana devine sticloasa, amestecand des sa nu se arda. Am turnat peste ea puțintel vin roșu, am presarat zahar și le-am mai lasat pe foc inca 5 minute amestecand continuu pana se caramelizeaza. Pateurile cu ciuperci le-am ornat cu cimbru proaspat și cele cu cașcaval cu ceapa caramelizata.
O minunație!