PENNE CU PUI ALFREDO

Penne cu pui Alfredo – alegere ideală pentru o cină rapidă, sățioasă și delicioasă, pentru întreaga familie. În numai 30 de minute și doar cu 5 minute “furate” de timpul de preparare vă puteți așeza la masă.

PENNE CU PUI ALFREDO
PENNE CU PUI ALFREDO

PENNE CU PUI ALFREDO

INGREDIENTE

  1.  600 g piept de pui dezosat
  2.  2 căței de usturoi tocați mărunt
  3.  300-350 g smântână de gătit
  4.  3 linguri ulei de măsline
  5.  500 ml supă de pui/legume
  6.  250-300 g penne
  7.  250 g parmezan ras
  8.  sare și piper după gust
  9.  Pătrunjel proaspăt ras

Mod de Preparare:

  • Penne cu pui Alfredo – alegere ideală pentru o cină rapidă, sățioasă și delicioasă, pentru întreaga familie. În numai 30 de minute și doar cu 5 minute “furate” de timpul de preparare vă puteți așeza la masă.
  • Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper, după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu.
  • Nu trebuie să-l gătiți până la capăt. Va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează.
  • Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele.
  • Luați de pe foc. Adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
  • Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte.
  • Vor ieși cam 4 porții de penne cu pui Alfredo din cantitățile de ingrediente date.
  • Dacă vă place sosul Alfredo și doriți să îl folosiți și în alte combinații, vă spunem și separat rețeta pentru el: rețetă sos Alfredo.