Pește cu ciuperci la cuptor

Reteta de pește cu ciuperci la cuptor - Amesteci 150 g de unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili şi laşi la o parte. Între timp, preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.

Pește cu ciuperci la cuptor
Pește cu ciuperci la cuptor
Pește cu ciuperci la cuptor

Pește cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:

  1. 700 g peşte alb, de preferat cod
  2. 200 g ciuperci champignon
  3. 15 g capere
  4. 2 crenguţe tarhon
  5. 200 g unt
  6. sare, piper
  7. ½ căpăţână usturoi
  8. 1 linguriţă chili
  9. 50 g parmezan
  10. ½ linguriţă zeamă de limetă

Mod de preparare: Pește cu ciuperci la cuptor

Amesteci 150 g de unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili şi laşi la o parte. Între timp, preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.
Tai ciupercile în patru şi le prăjeşti până se înmoaie în amestecul de unt cu tarhon. Când sunt moi, adaugi caperele şi le laşi 2-3 minute.
Presari sare şi piper, după gust și mai ţii 10 minute să se combine aromele. Răstorni amestecul într-o tavă.
Asezonezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust şi le aşezi peste legume. Le ungi cu o bucată generoasă de unt rămasă şi le presari cu parmezan.
Dai tava la cuptor 20 de minute. Serveşti mâncarea decorată cu cealaltă crenguţă de tarhon.


Pofta buna!