Pește cu ciuperci la cuptor
Reteta de pește cu ciuperci la cuptor - Amesteci 150 g de unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili şi laşi la o parte. Între timp, preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.

Pește cu ciuperci la cuptor
Ingrediente:
- 700 g peşte alb, de preferat cod
- 200 g ciuperci champignon
- 15 g capere
- 2 crenguţe tarhon
- 200 g unt
- sare, piper
- ½ căpăţână usturoi
- 1 linguriţă chili
- 50 g parmezan
- ½ linguriţă zeamă de limetă
Mod de preparare: Pește cu ciuperci la cuptor
Amesteci 150 g de unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili şi laşi la o parte. Între timp, preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.
Tai ciupercile în patru şi le prăjeşti până se înmoaie în amestecul de unt cu tarhon. Când sunt moi, adaugi caperele şi le laşi 2-3 minute.
Presari sare şi piper, după gust și mai ţii 10 minute să se combine aromele. Răstorni amestecul într-o tavă.
Asezonezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust şi le aşezi peste legume. Le ungi cu o bucată generoasă de unt rămasă şi le presari cu parmezan.
Dai tava la cuptor 20 de minute. Serveşti mâncarea decorată cu cealaltă crenguţă de tarhon.
Pofta buna!