Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Intr-o tava care merge la cuptor se pun rosiile cherry si se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se presara printre ele usturoiul taiat felii si deasupra se presara cu piper negru proaspat macinat si sare grunjoasa de mare. Intr-un alt vas termorezistent mai mic se pun caperele absorbite bine inainte in servetele de hartie.

Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte
Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Piept de pui cu salsa de rosii cherry coapte

Ingrediente:

  • 1 piept de pui (cca 500 gr)
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper negru, fulgi de chili

Salsa de rosii

  • 400 gr rosii cherry (colorate daca se poate)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 3 lingurite cu varf capere (in otet)
  • 1 ceapa rosie mica (cca 35 gr)
  • 1 1/2 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita otet (poate fi de pe capere)
  • 10 frunze busuioc
  • 5 fire patrunjel
  • sare, piper negru

Mod de preparare

 

  1.     Intr-o tava care merge la cuptor se pun rosiile cherry si se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se presara printre ele usturoiul taiat felii si deasupra se presara cu piper negru proaspat macinat si sare grunjoasa de mare. Intr-un alt vas termorezistent mai mic se pun caperele absorbite bine inainte in servetele de hartie.
  2.     Se dau cele doua tavi la cuptor, la 220C, timp de 10 minute caperele si 15-20 minute rosiile. La final caperele vor arata uscate, iar rosiile vor fi lasat mult suc in tava. Se scot rosiile din tava direct peste capere.
  3.     Sucul ramas in tava se fierbe (daca tava merge si pe plita e bine, daca nu, il scurgeti intr-o tigaie) la foc mare pana devine siropos (cca 3 minute). In acest timp adaugati 1/2 lingura suc de lamaie si otetul. Cand sosul a scazut il adaugati direct peste rosii si capere. Lasati salsa sa se racoreasca.
  4.     Tocati fin patrunjelul si busuiocul. Taiati ceapa rondele subtiri. Presarati sare peste ceapa si lasati-o sa stea 5-10 minute. O stoarceti in pumn sa iasa toata zeama din ea. Adaugati peste ea 1 lingura suc de lamaie. Lasati sa se marineze 10 minute.
  5.     Separati cei doi lobi ai pieptului de pui. Pe masa de lucru rasniti piper negru si presarati sare de mare si fulgi de chili. Tavaliti cele doua bucati de pipet de pui prin condimente.
  6.     Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta si prajiti puiul cate 2-3 minute / parte. Mutati tigaia la cuptor, la 200C, si lasati sa se faca inca 8-10 minute (in functie de marimea bucatilor de carne).
  7.     Scoateti puiul si acoperiti-l cu folie 5 minute. Pana atunci amestecati salsa cu verdeturi si ceapa marinata. Amestecati usor sa nu se zdrobeasca rosiile.
  8.     Serviti pieptul de pui feliat cu salsa suculenta de rosii cherry.