Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor - Pe timp de iarna o tava cu de toate, si carne, si cartofi impregnati cu aroma carnii, este ce poate fi mai potrivit. Ai dat tava la cuptor si tu iti vezi de treaba care o fi

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor
Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

INGREDIENTE

  1. 1 kg piept de purcelus proaspata 
  2. 1 kg cartofi
  3. 2 ardei iuti -aproape uscati
  4. 2 foi de dafin
  5. 5 catei usturoi
  6. cimbrisor uscat
  7. pudra de chilli
  8. sare
  9. frunzulite de rucola

Mod de preparare: Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

  • Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati .
  • Cartofii se curata si se taie pe lungime .
  • Usturoiul se curata si se feliaza.
  • Asezati cartofii in tava . Sub ei se pun foile de dafin .
  • Se distribuie deasupra bucatile de carne .
  • Sarati si condimentati cu chilli si cimbrisor .
  • Rasfirati pe deasupra usturoiul taiat felii subtiri .
  • Turnati o cana cu apa [ sa nu se prinda cartofii de fundul tavii ].
  • Se acopera tava cu o folie de aluminiu .
  • Dati tava 40 minute la cupor , foc mediu .
  • Se scoate folia si se mai lasa la gratinat 10-15 minute .
  • La servire eu am decorat cu frunze proaspete de rucola pentru a da prospertime si culoare preparatului .
  • Serviti langa acest deliciu muraturile preferate .

Pofta buna!