Pilaf cu ciuperci

Pilaf cu ciuperci - Mai intai se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca marunt.Morcovii se taie rondele cat mai subtiri.Ciupercile se scurg de apa.Orezul se pune intr-un bol cu apa. Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovul. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile.

Pilaf cu ciuperci
Pilaf cu ciuperci

Pilaf cu ciuperci

INGREDIENTE

  1. 2 cepe
  2. 3 morcovi
  3. 400 g ciuperci taiate din conserva
  4. 250 g orez
  5. 750 ml apa
  6. putin ulei
  7. sare
  8. piper
  9. boia
  10. patrunjel

Mod de preparare: Pilaf cu ciuperci

Mai intai se curata si se spala legumele. 
Ceapa se toaca marunt.
Morcovii se taie rondele cat mai subtiri.
Ciupercile se scurg de apa.
Orezul se pune intr-un bol cu apa. 
Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovul. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile.
Cand legumele se inmoaie putin se adauga orezul lasat in prealabil la apa.
Se adauga sare, piper, boia.
Apoi se adauga apa. De 3 ori mai multa decat cantitatea de orez.
Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mic pentru aproximativ 20 de minute.
Se amesteca din cand in cand incet ca sa nu se prinda mancarea de fundul cratitei cu grija sa nu se sfarame bobul de orez.
La final se adauga patrunjelul tocat.

Pofta buna!