Pilaf cu masline

Pilaf cu masline - Se spală orezul foarte bine și se pune la fiert cu apă suficientă și o frunză de dafin, la foc mic, timp de 15-20 de minute. Atenție să nu se prindă de fundul cratiței, când scade apa. Când orezul e fiert, se acoperă cratița cu un capac și se lasă puțin, să se înăbușe.

Pilaf cu masline
Pilaf cu masline

Pilaf cu masline

INGREDIENTE

 1.     250 grame de orez cu bob rotund
 2.     2 cepe medii
 3.     4 căței de usturoi
 4.     100 grame de măsline (fără sâmburi și tăiate)
 5.     ulei de floarea soarelui
 6.     sare
 7.     piper
 8.     1 linguriță încărcată de boia de ardei dulce
 9.     1 frunză de dafin

    Pentru decor:

 1.     1 lingură de ulei de măsline
 2.     pătrunjel tocat

Mod de preparare: Pilaf cu masline

Se spală orezul foarte bine și se pune la fiert cu apă suficientă și o frunză de dafin, la foc mic, timp de 15-20 de minute. Atenție să nu se prindă de fundul cratiței, când scade apa. Când orezul e fiert, se acoperă cratița cu un capac și se lasă puțin, să se înăbușe.
Între timp se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se adaugă boiaua de ardei, se amestecă și apoi se adaugă și măslinele fără sâmburi. După 2 minute, se adaugă o căniță de la cafea, cu apă și se lasă sosul la scăzut, pe foc mic.
Se pune orezul într-un vas termorezistent, uns cu ulei în prealabil, se toarnă deasupra sosul cu măsline, se condimentează cu sare și piper, se adaugă și măslinele tăiate, se amestecă ușor, ca să se uniformizeze și se dă la cuptor, pentru 15-20 de minute, la foc mediu.
Se servește cald, după ce s-a turnat deasupra o lingură de ulei de măsline și s-a presărat pătrunjel verde tocat (sau mărar, după preferință).

Pofta buna!