Pilaf cu morcovi si ceapa

Pilaf cu morcovi si ceapa - Orezul se alege, se spală bine în 3-4 ape și se pune la fiert, la foc mediu.Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se pătrund și devin transparente.

Pilaf cu morcovi si ceapa
Pilaf cu morcovi si ceapa

Pilaf cu morcovi si ceapa

INGREDIENTE

  1.     250 grame de orez
  2.     3 morcovi
  3.     2 cepe
  4.     3 căței de usturoi
  5.     ulei de floarea soarelui pentru călit
  6.     sare
  7.     piper
  8.     oregano

Mod de preparare: Pilaf cu morcovi si ceapa

Orezul se alege, se spală bine în 3-4 ape și se pune la fiert, la foc mediu.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se pătrund și devin transparente.
Se curăță morcovii, se spală, se răzuiesc pe răzătoarea mare și se călesc împreună cu cepele, până ce se înmoaie.
Cățeii de usturoi se curăță, se spală, se taie fin și se adaugă în tigaie, peste cepe și morcovi. Când cepele, usturoiul și morcovii s-au înmuiat, se adaugă 3-4 linguri de apă și se mai lasă tigaia cu legume pe foc, până ce scade lichidul.
Când orezul a fiert, se adaugă legumele călite, se mai lasă la foc mic încă 2-3 minute, amestecând mereu, ca să nu se prindă de fundul vasului, se condimentează cu sare, piper și oregano, după gust și apoi se oprește focul de la aragaz.
Se poate servi cald, așa cum este, sau se poate turna, de fierbinte, în forme curate, unse cu ulei, care se răstoarnă, după 2 minute pe farfuria pentru servit. Se poate decora cu felii de morcovi, sotate în prealabil.

Pofta buna!