Pizza cu andive si bresaola

Reteta de pizza cu andive si bresaola Taie 60g din cantitatea de branza in cuburi cu latura de aproximativ 1 cm si da restul pe razuitoare.

Pizza cu andive si bresaola
Pizza cu andive si bresaola

Pizza cu andive si bresaola

Ingrediente:

  •     4 andive
  •     15 g de unt
  •     250 ml de lapte
  •     1 pachet de aluat pentru pizza
  •     1 crenguta de cimbru proaspat
  •     250 g de branza
  •     70 g de bresaola pentru pizza (mozzarella, cascaval)
  •     30 g de faina
  •     sare si piper

Mod de preparare

Taie 60g din cantitatea de branza in cuburi cu latura de aproximativ 1 cm si da restul pe razuitoare.
 Topeste 15g de unt intr-o tigaie, adauga faina si amesteca bine, pana cand amestecul este uscat. Toarna laptele si adu la punctul de fierbere. Lasa pe foc 5 minute, amestecand constant. Adauga branza rasa si amesteca bine, din nou, pana obtii un sos gros. Potriveste de sare si piper.
 Curata andivele si taie-le fin. Topeste un pic de unt intr-o tigaie si caleste andivele timp de 5 minute. Asezoneaza cu sare si piper.
 Pune aluatul de pizza intr-o tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si intinde deasupra sosul de branza. Aranjeaza apoi, uniform andivele, bresaola rupta in fasii si cuburile de branza.
 Da la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Scoate pizza din cuptor, presara deasupra frunze proaspete de cimbru si serveste-o imediat.