Pizza cu legume

Cerni făina pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, fărâmiţezi drojdia, o dizolvi cu o lingură de apă caldă, adaugi sarea, uleiul şi o amesteci treptat cu făina din jur. Adaugi apă caldă suficientă pentru a frământa un aluat omogen şi elastic.

Pizza cu legume
Pizza cu legume

Pizza cu legume

Ingrediente:

Pentru blat

  • 400 g făină
  • 25 g drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriţă sare

Pentru umplutură

  • 1 ardei gras verde
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • 50 g caşcaval
  • 1 ceapă
  • 2 ciuperci
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 100 g boabe porumb fiert
  • suc roşii

Mod de preparare

Cerni făina pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, fărâmiţezi drojdia, o dizolvi cu o lingură de apă caldă, adaugi sarea, uleiul şi o amesteci treptat cu făina din jur. Adaugi apă caldă suficientă pentru a frământa un aluat omogen şi elastic.

Îl acoperi cu un prosop umed şi îl laşi la dospit circa două ore. Întinzi aluatul într-o foaie rotundă, îl înţepi din loc în loc cu furculiţa, îl stropeşti cu ulei de măsline şi adaugi pe toată suprafaţa suc de roşii şi caşcaval ras, felii de ardei gras, rondele de ceapă, ciuperci tăiate felii subţiri, măsline feliate şi boabe de porumb.

Introduci pizza în cuptorul bine încins circa 15 minute. O servești imediat.