Pizza cu vinete si bacon

Reteta de pizza cu vinete si bacon Taie vanata felii, unge-le cu un pic de ulei si rumeneste-le intr-o tigaie grill.

Pizza cu vinete si bacon
Pizza cu vinete si bacon

Pizza cu vinete si bacon

Ingrediente:

  •     1 pachet de aluat de pizza (385g)
  •     100 g de bacon taiat cubulete
  •     1 borcan de sos de rosii cu ciuperci de padure Panzani
  •     1 vanata
  •     100 g de parmezan
  •     4 linguri de ulei de masline
  •     1 lingura de capere in otet
  •     cateva frunze de busuioc
  •     1 lingura de masline negre fara samburi

Mod de preparare

 Taie vanata felii, unge-le cu un pic de ulei si rumeneste-le intr-o tigaie grill.
 Deruleaza aluatul de pizza intr-o tava pentru cuptor, pastrand sub ea hartia de copt din pachet (daca exista).
 Intinde sosul de rosii si asaza deasupra feliile de vinete. Peste ele imprastie bucatile de bacon, caperele si maslinele, cat mai uniform.
 Taie si pastreaza cateva aschii de parmezan. Da restul pe razatoare si presara peste pizza.
 Coace pizza timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C (treapta 6/7).
 Scoate-o din cuptor, presara deasupra aschiile de parmezan, frunze de busuioc si cateva picaturi de ulei de masline.
 Serveste imediat.