PIZZA DIAVOLA

Pizza picanta sau pizza Diavola este felul de pizza pe care il prefer de fiecare data cand vreau sa fac o pizza rapida pentru mine si ai mei.

PIZZA DIAVOLA
PIZZA DIAVOLA

PIZZA DIAVOLA

1. Se prepară blatul ( click aici pentru reteta de blat )
2. Se unge blatul cu sos de roșii (condimentat cu oregano, busuioc, piper, sare, puțin usturoi și ce vă mai place) sau pur și simplu cu ketchcup, dacă nu aveți chef de făcut sos. Sosul trebuie să fie gros și se întinde în strat subțire.
3. Se presară mozzarella dată pe răzătoarea mare
4. Se pun din loc în loc felii subțiri de salam picant, felii de mușchi file, “inele” de ardei iute și/sau fulgi de ardei iute.
5. La sfîrșit se mai pune puțină mozzarella rasă ori felii subțiri, piper, puțin oregano sau ce vă mai place;
6. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 grade cam 20 – 30 minute. La jumatatea timpului se inversează locul celor două tăvi. Lăsați pizza în cuptor în funcție de preferință și după cum vă cunoașteți cuptorul (blat normal, blat crocant, e.t.c)
Se poate coace și la temperaturi mai înalte (unele rețete chiar asta recomandă), de exemplu la 195 de grade, dar trebuie lăsat mai puțin (10-12 minute) și avut grijă să nu se ardă.
7. După ce se scoate din cuptor se pot pune deasupra, din loc în loc, fâșii de prosciutto crudo sau similar (șuncă din aceea subțire de tot, afumată).