Plăcintă cu dovleac și șuncă

Faci un aluat fraged din făina cernută, margarina rece tăiată cubulețe, un praf de sare, un pahar cu apă și oul. Aluatul obținut îl pui la rece într-o folie.

Plăcintă cu dovleac și șuncă
Plăcintă cu dovleac și șuncă

Plăcintă cu dovleac și șuncă

Ingrediente

Îți trebuie pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g margarină
  • 1 ou
  • sare
  • margarină și făină pentru tapetat tava

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 400 g dovleac curățat de coajă și de semințe
  • 150 g suc de roșii
  • 1 ardei iute roșu
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 linguriță boia de ardei iute
  • 200 g șunculiță țărănească
  • 100 g cașcaval sau telemea rasă
  • 100 g smântână
  • 4 ouă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri semințe decojite de dovleac

Mod de preparare

Faci un aluat fraged din făina cernută, margarina rece tăiată cubulețe, un praf de sare, un pahar cu apă și oul. Aluatul obținut îl pui la rece într-o folie.
Între timp, fierbi dovleacul curățat și tăiat cubulețe în apă cu puțină sare. Când furculița intră ușor în dovleac, îl scurgi de apă și îl pasezi. Adaugi sucul de roșii, condimentezi cu sare, ardeiul iute tocat mărunt, piperul și boiaua de ardei. Adaugi șunculița tăiată cubulețe, ouăle bătute cu smântâna, telemeaua sau cașcavalul ras și pătrunjelul tocat mărunt.
Scoți aluatul de la rece, îl întinzi într-o foaie subțire și îl pui în tava unsă cu margarină și tapetată cu făină. Înțepi cu furculița și îl coci în cuptorul bine încins, timp de 10 minute.

Scoți apoi tava și lași plăcinta să se răcească puțin, direct în tavă. După aceea, pui umplutura de dovleac și presari semințele de dovleac. Coci plăcinta timp de 40 de minute.