Placinta de post cu verdeturi

Placinta de post cu verdeturi - Placinta de post cu verdeturi dupa o reteta manastireasca. O reteta de post simpla, gustoasa si accesibila oricui, chiar si unui incepator in ale bucatariei.

Placinta de post cu verdeturi
Placinta de post cu verdeturi

Placinta de post cu verdeturi

 Ingrediente:

  1.     preparare aluat 1/2 kg faina
  2.     1 lingura de otet
  3.     1 ceasca apa rece
  4.     2 linguri ulei
  5.     1 lingura de sare; preparare placinta 1/2 kg de aluat pentru foi
  6.     1 kg de verdeturi spanac
  7.     andive
  8.     stir
  9.     1 ceasca de marar si patrunjel tocate marunt
  10.     10 fire de ceapa verde
  11.     2 fire de praz medii
  12.     1 ceasca de arpacas
  13.     sare
  14.     piper
  15.     ulei

Mod de preparare:

Intr-un lighean se pun faina, uleiul, sare si otetul. Se amesteca bine, se adauga apa, se framanat pana ce se obtine un aluat moale care se lasa se se odihneasca cel putin 1 ora.

Se imparte aluatul in bulgari de marimi egale si se intind foi de dimensiunea dorita pe o suprafata presarata cu faina.

Verdeturile se spala, se taie marunt, se amesteca cu prazul si ceapa si se freaca cu sare.

Se adauga patrunjelul, mararul, piperul, sarea, uleiul si arpacasul, amestacandu-se bine. Intr-o tava unsa cu ulei intindem patru foi si punem jumatate din verdeturi. Peste compozitie asezam alte doua foi, turnam restul de umplutura si deasupra intindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei si se taie placinta in portii patrate sau in romburi.

Se coace la foc mediu 60, 70 de minute pana ce se rumeneste.

Pofta buna