Plăcintă raw de dovleac

Reteta de plăcintă raw de dovleac Se pregătește blatul, astfel: se introduc într-un blender cu lama S fulgii de ovăz, nucile, curmalele, smochinele, scorțișoara și sarea și se blendează. Se mixează până când compoziția devine ca o pastă lipicioasă.

Plăcintă raw de dovleac
Plăcintă raw de dovleac

Plăcintă raw de dovleac

Ingrediente:

Blat:

  • 200 g fulgi de ovăz
  • 100 g nuci
  • 100 g curmale
  • 1 vârf de linguriță scorțișoară
  • 1 vârf de linguriță sare neiodată
  • 50 g smochine proaspete

Crema:

  • 500 g dovleac plăcintar
  • 80 g miere
  • 20 g semințe de psyllium
  • 0.5 linguriță scorțișoară
  • 0.5 linguriță nucșoară

Înlocuitor pentru miere:

  • 100 g
  • gem de curmale

Mod de preparare

Se pregătește blatul, astfel: se introduc într-un blender cu lama S fulgii de ovăz, nucile, curmalele, smochinele, scorțișoara și sarea și se blendează. Se mixează până când compoziția devine ca o pastă lipicioasă.
Se montează blatul într-un inel culinar cu fund detașabil sau într-o formă de tartă. Se toarnă blatul în formă și se nivelează cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri.
Se prepară crema de dovleac, astfel: introducem în blender dovleacul, mierea, semințele de psillyum, scorțișoara și nucșoara. Se amestecă până se transformă totul într-o cremă omogenă. Dacă îndulcim cu curmale în loc de miere, preparăm gemul de curmale astfel: se introduc curmalele în cana blenderului și se cuprind cu apă. Se mixează foarte bine până se transformă într-o pastă. Gemul se adaugă alături de celelalte ingrediente pentru a prepara crema de dovleac.
În inelul culinar, adăugăm peste blat, crema de dovleac.
La final se creează decorul. Acesta poate fi din nuci zdrobite, felii de piersici și de dovleac.