Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi

Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi - Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea nevoie sa subtiem piureul in loc de lapte.

Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi
Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi

Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi

INGREDIENTE

  1. 500 gr. pleurotus
  2. 3 linguri de ulei
  3. praz
  4. 1 conserva cubulete de rosii
  5. sare si piper dupa gust
  6. marar verde
  7. cartofi fierti+margarina+sare=piure

Mod de preparare: Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea nevoie sa subtiem piureul in loc de lapte.
Peste cuburile fierbinti de cartofi fierti punem o lingura de margarina, mixam si adaugam apa fierbinte in care au fiert cartofii pana obtinem consistenta dorita.
Ciupercile se spala, se taie cubulete; prazul se spala si se taie rondele.
Punem prazul la calit in ulei pentru 2-3 minute, adaugam ciupercile taiate cubulete, sare si piper dupa gust si acoperim cratita. Suntem atenti sa nu scada apa lasata de ciuperci de tot, adaugam rosiile taiate cubulete din conserva.
Dupa ce se leaga sosul oprim focul, presaram marar verde si servim.

Pofta buna!