Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Reteta de portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie - Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime...

Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie
Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Ingrediente:

  1. un muschiulet mic de porc (iepure)
  2. 1 rodie potrivit de mare
  3. 100 g Feta
  4. 200 g mix de legume
  5. 1 vanata mica
  6. ulei de masline
  7. 1 lingurita de condimente uscate
  8. 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  9. un catel de usturoi
  10. sare
  11. 1 lingura de zahar
  12. 1 linguruita de otet balsamic
  13. 2 scobitori din bambus

Mod de preparare: Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala,ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului, se stropeste cu un pic de ulei de masline in interior si exterior, se sareaza si condimenteaza, apoi se lasa cateva minute sa se intreptrunda aromele.
Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja, apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.
Intre timp intr-un strop de ulei de masline punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farame, apoi amestecul mexican Gradena, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.
Deoparte intr-o tigaie caramelizam o lingura de zahar; cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adaugam si otetul, apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.
In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.
Punem portofelul intr-o tava mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adaugam o ceasca de apa clocotita. Acoperim cu folie de aluminiu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.
Scoatem portofelul rumenit din tava si il lasam cca 5 minute inainte de a-l felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.

Pofta buna!