Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea

Ingrediente

  1.  5 oua,
  2.  2 lingurite de cafea solubila,
  3.  3 linguri apa calda,
  4.  170 g zahar,
  5.  50 g faina,
  6.  200 g alune macinate,
  7.  o ligurita praf de copt
  8.  umplutura
  9.  250 ml frisca lichida
  10.  2 lingurite cafea solubila,
  11.  50 g zahar pudra,
  12.  2 pliculete de intaritor frisca sau 10 g gelatina granulata
  13.  sirop250 ml cafea naturala preparat si racita
  14.  Glazura100 g ciocolata cu alune si cafea,
  15.  o lingura de frisca lichida

Mod de preparare

  • Se mixeaza bine ouale cu zaharul apoi se adauga cafeaua diluata in apa calda.Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit se adauga alunele macinate.
  • Se pune aluataul in forma si se coace cca 25 minute,la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala i 2 bucati.
  • Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pudra si cafeaua solubila iar cand se intareste se aduga gelatina hidratata cu apa rece si apoi topita la bain marin.
  • Se insiropeaza un pic cu cafeaua naturala primul blat apoi se lasa 2 ore la frigider
  • Se scoate prajitura si se glazureaza cu ciocolata calda ,topita la bain marin impreuna cu lingura de frisca.Se mai da 20 de minute la rece apoi se taie bucati potrivite.