Prăjitură cu vișine proaspete

Freci într-un castron untul moale cu zahărul farin, până devine spumă cremoasă.

Prăjitură cu vișine proaspete
Prăjitură cu vișine proaspete

Prăjitură cu vișine proaspete

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 400 g unt
  • 400 g zahăr farin
  • 400 g făină cernută proaspăt
  • zahăr vanilat
  • 1 kg vișine proaspete fără sâmburi

Mod de preparare

 Freci într-un castron untul moale cu zahărul farin, până devine spumă cremoasă. Separi ouăle, gălbenușurile le adaugi unul câte unul peste compoziție, iar albușurile le bați cu telul până se formează o spumă tare.

Adaugi în castron peste compoziție făina, alternând cu spuma de albușuri, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus. Pregătești o tavă unsă cu unt, margarină sau ulei, tapetezi cu făină, torni compoziția și uniformizezi cu lama unui cuțit. Așezi în rânduri vișinile bine scurse.

Coci la foc potrivit până se rumenește ușor deasupra. După ce se răcește, o tai în pătrate potrivite ca dimensiune și pudrezi cu zahăr farin vanilat. E o prăjitură delicioasă, mai ales rece și e și foarte sățioasă. Dacă dorești, în loc de zahăr, poți turna pe deasupra o cremă de ciocolată (fiartă). Aceasta pătrunde printre bucățile de prăjitură și le însiropează.