Prajitura cu visine si ciocolata

Separi albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amesteci cu apa si uleiul. Mixezi spuma albusurile cu un varf de cutit de sare, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand nu se mai simt cristale. Adaugi galbenusurile, omogenizezi, pui faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteci usor cu o lingura, de jos in sus.

Prajitura cu visine si ciocolata
Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Ingrediente:

Blat

  1. 5 oua
  2. 5 linguri zahar
  3. 4 linguri faina
  4. 3 linguri cacao
  5. 3 linguri apa
  6. 2 linguri ulei
  7. 1/2 plic pf copt

Crema

  1. 250 ml frisca lichida
  2. 250 g ciocolata cu lapte
  3. In plus
  4. 300-400 g visine
  5. 3-4 linguri zahar
  6. o foaie gelatina (sau 4 g gelatina granule)

Mod de preparare: Prajitura cu visine si ciocolata

Separi albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amesteci cu apa si uleiul.
Mixezi spuma albusurile cu un varf de cutit de sare, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand nu se mai simt cristale. Adaugi galbenusurile, omogenizezi, pui faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteci usor cu o lingura, de jos in sus.
Ungi cu ulei  o tava de 24/24 cm, presari putina faina si torni compozitia. Nivelezi. Coci blatul la cuptor la 170 grade, pe treapta 1, pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi la racit.
Intr-o craticioara pui frisca lichida si o aduci la punctul de fierbere. Opresti focul si pui ciocolata rupta bucatele. Amesteci pana cand se topeste si crema e omogena. Racesti si apoi dai la rece pentru 2-3 ore. Gelatina o hidratezi in 50 ml apa.
Pui visinele intr-un bol si presari 3-4 linguri de zahar peste ele. Amesteci, lasi sa se topeasca zaharul apoi le storci bine. Iei 2-3 din cantitate si o pasezi cu blenderul. Pui pe foc intr-o craticioara si fierbi 3-4 minute.
Opresti focul, pui gelatina, omogenizezi si lasi sa se raceasca bine. Scoti crema de la rece si o mixezi pana capata consistenta bine legata si pufoasa. Tai blatul in 2 felii egale.
Insiropezi prima felie de blat cu siropul lasat de visine, intinzi uniform 2/3 din pasta de visine, apoi 1/2 din crema. Pune-o lingura cu lingura apoi intinde-o usor, sa nu strici stratul de visine. Nivelezi frumos si pui a doua felie de blat, insiropezi.
Intinzi iar pasta de visine si crema ramasa, apoi pui deasupra visine si dai prajitura la rece pentru 2-3 ore.