Prăjitură din aluat fraged cu nuci

Reteta de prăjitură din aluat fraged cu nuci - Se încălzește cuptorul la 165°C. Se coc nucile 7 minute sau până când devin crocante și aromate. Se lasă cuptorul aprins.

Prăjitură din aluat fraged cu nuci
Prăjitură din aluat fraged cu nuci

Prăjitură din aluat fraged cu nuci

Ingrediente:

  1. 100 g nuci
  2. 115 g făină
  3. 75 g făină integrală
  4. 90 g zahăr pudră
  5. o linguriță sare
  6. 60 ml ulei de nucă
  7. 60 ml ulei de măsline rafinat
  8. 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
  9. 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare: Prăjitură din aluat fraged cu nuci

Se încălzește cuptorul la 165°C. Se coc nucile 7 minute sau până când devin crocante și aromate. Se lasă cuptorul aprins. Se răcesc nucile, apoi se pun într-un robot de bucătărie împreună cu făina și se prelucrează până când nucile sunt fin măcinate.
Se pune amestecul de făină și nuci într-un castron mare. Se adaugă făina integrală, zahărul pudră și sarea. Se amestecă. Se adaugă uleiul de nucă, uleiul de măsline, coaja de lămâie și esența de vanilie și se amestecă bine.
Aluatul obținut se presează pe fundul unei tăvi de tartă cu diametrul de 23 cm, care are fundul detașabil. Cu un cuțit ascuțit, se taie aluatul în 16 felii, tăind aproape până la fund, dar nu de tot.
Se coace 30 de minute sau până devine crocantă și aurie. Se verifică după 20 de minute şi dacă este nevoie se micșorează temperatura cuptorului la 150°C. Se scoate din cuptor și, cât mai este caldă, se taie feliile până la fundul tăvii. Se răcește în tavă sau pe un grătar.