Pui cu ardei si smantana

Pui cu ardei si smantana - Se curata si se toaca marunt ceapa.Tăiați baconul bucățele.Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele.Se prăjește ceapa și baconul într-o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare.

Pui cu ardei si smantana
Pui cu ardei si smantana

Pui cu ardei si smantana

INGREDIENTE

  1.     2 buc piept de pui
  2.     1 ardei rosu
  3.     1 ardei galben
  4.     1 ceapă roșie de preferință
  5.     125 g de bacon/sunca afumat
  6.     50 g carnat chorizo
  7.     100 g de smantana
  8.     patrunjel sau/si arpagic
  9.     1 lingura.de ulei de măsline
  10.     sare și piper

Mod de preparare: Pui cu ardei si smantana

  • Se curata si se toaca marunt ceapa.
  • Tăiați baconul bucățele.
  • Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele.
  • Se prăjește ceapa și baconul într-o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare.
  • Tăiați pieptul de pui în cuburi.
  • În aceeași tigaie, puneti cuburile de pui langa bacon.
  • Puneti piper, sarati foarte puțin caci baconul este deja sarat.
  • Colorați puiul, adăugați ardeii și reveniti totul impreuna timp de 3 minute.
  • Curatati carnatul de piele si taiati-l feliute.
  • Am pus totul într-o cocota, am adăugat 50 ml de apă.
  • Acoperiti si gatiti timp de aproximativ 20 de minute la foc mediu.
  • Se pune smantana, se amesteca si gatiti la foc mic fara capac timp de 6 minute.
  • Se presara deasupra arpagic si patrunjel tocat.

Pofta buna!