Pui cu rosii si ciuperci

Pentru masa de pranz in familie vrem sa facem ceva rapid si gustos. Pui cu rosii si ciuperci la cuptor sunt o solutie foarte buna, pentru ca avem garnitura facuta in acelasi timp.

Pui cu rosii si ciuperci
Pui cu rosii si ciuperci

Pui cu rosii si ciuperci

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 500 g rosii cherry
  • 500 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • 1 ceapa
  • 2 crengute rozmarin
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 6 -7 catei usturoi
  • 50 g vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru usca

Mod de preparare


Ceapa curatata o taiem pestisori. Asezam feliile de ceapa pe fundul unul vas termorezistent.

Punem pulpele de pui peste acestea. Printre pulpe punem rosiile si ciupercile, apoi condimentam cu sare, piper si cimbru uscat. Stopim totul cu ulei de masline si vin. Punem si usturoiul taiat in cubulete sau felii, apoi frunze de rozmarin.
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si il dam la cuptor la 200°C pentru 30 minute. Dupa aceste interval scoatem folia si lasam sa rumeneasca puiul pe ambele parti.
Servim fierbinte, avand grija sa punem in farfurie atat rosii, cat si ciuperci pe langa pui.

Pofta buna!