Pui cu sos de ardei copt

Rețeta de Pui cu sos de ardei copt O mâncare care ne aduce atât de mult aminte de copilărie, datorită combinației simple dar atât de gustoase de ingrediente. Are un sos atât de gustos, îți vine să rupi un colț proaspăt și crocant de pâine să îl întinzi prin el. Deliciu făcut în 2 pași și 3 mișcări.

Pui cu sos de ardei copt
Pui cu sos de ardei copt

Pui cu sos de ardei copt

Ingrediente:

  •  500 g piept de pui
  •  5-6 ardei grași
  •  2 cepe
  •  1 roșie
  •  3 căței de usturoi
  •  sare, piper, boia - după gust
  •  200 ml smântână de gătit

Mod de preparare

Tu decizi ce dimensiune să aibă bucățile de pui folosite, noi le-am lăsat destul de mari, după cum observi. După ce le aduci la mărimea/forma dorită, prăjește-le într-o tigaie, 3 minute pe fiecare parte.
Călește ardeii, dacă nu îi ai deja căliți. Taie-i cât mai mărunt posibil. Într-o tigaie, călește ceapa cu usturoiul și roșia, asezonează cu sare, piper și boia (dulce sau picantă, după gust). Adaugă smântâna și, după 3 minute și ardeii.
Dacă vrei ca sosul să fie cremos, pasează-l sau dă-l prin blender. Dacă nu, îl poți lăsa fără probleme așa. Adu în același vas puiul și sosul de ardei, pune capacul și mai lasă pe foc până se pătrunde de tot puiul (cel mult 7-8 minute).