Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor -Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori ciocănelele, ori pulpa superioară – de aceea 3 pulpe au fost suficiente pentru 4 persoane, în cazul meu.

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor
Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

INGREDIENTE

  1. 3 pulpe de pui,
  2. 200 g piept de porc,
  3. 250 ml bere,
  4. 500 ml apă,
  5. Puțin ulei,
  6. Sare, după gust,
  7. Mirodenii: boia dulce, rozmarin, cimbru, oregano, cimbrișor, coriandru
  8. Pentru garnitură:
  9. 300 g orez,
  10. 600 ml supă de legume,
  11. O jumătate de linguriță sare,
  12. 4 linguri ulei

Mod de preparare: Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori ciocănelele, ori pulpa superioară – de aceea 3 pulpe au fost suficiente pentru 4 persoane, în cazul meu.
Se taie pieptul de porc în felii subțiri și se învelesc cu ele pulpele de pui.
Se unge o tavă cu un strat subțire de ulei, se adaugă berea, se așază pulpele pregătite mai devreme, apoi se presară sare și mirodenii (eu mi-am amestecat într-un borcănel mirodeniile preferate). Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc un pic, se scoate tava, se adaugă apa cu grijă, apoi se dă tava înapoi la cuptor. Se lasă până s-au rumenit frumos.
Între timp, se pregătește pilaful: într-o crăticioară se înfierbântă puțin ulei, se adaugă orezul, se călește doar ușor, apoi se stinge din când în când cu supă de legume. Se adaugă sare, după gust. Se lasă să fiarbă, amestecând în el, să nu se lipească.
Se poate servi alături de castraveciori murați.
 

Pofta buna!