Pui regal – Reteta lui Jamie Oliver, dedicata lui Harry si Meghan

Pui regal – Reteta lui Jamie Oliver, dedicata lui Harry si Meghan - Toaca toate verdeturile de cutit cat mai marunt, presara putina sare si un praf de piper, apoi adauga 3-4 linguri ulei de masline.

Pui regal – Reteta lui Jamie Oliver, dedicata lui Harry si Meghan
Pui regal – Reteta lui Jamie Oliver, dedicata lui Harry si Meghan

Pui regal – Reteta lui Jamie Oliver, dedicata lui Harry si Meghan

Ingrediente:

  1.  un pui intreg, cca 1,2-1,4 kg
  2.  4 linguri ulei de masline
  3.  2 crengute rozmarin
  4.  4 foi de dafin
  5.  2 gramajoare de ierburi aromate (busuioc, patrunjel, maghiran, etc)
  6.  o lamaie
  7.  2 linguri unt
  8.  sare
  9.  piper

Ingrediente pentru sos:

  1.  2 cepe rosii
  2.  o capatana usturoi
  3.  2-3 linguri faina
  4.  300 ml apa

Mod de preparare : Pui regal – Reteta lui Jamie Oliver, dedicata lui Harry si Meghan

  • Toaca toate verdeturile de cutit cat mai marunt, presara putina sare si un praf de piper, apoi adauga 3-4 linguri ulei de masline.
  • Taie varfurile pulpelor puiului si indeparteaza pielea de pe os, impingand-o in sus. In acest spatiu indeasa din verdeata pregatita.
  • Ridica pielea de pe pieptul puiului si indeasa cat mai uniform verdeata in acest spatiu creat, alaturi de 2 felii generoase de unt
  • Cresteaza puiul adanc pe laterale si unge-l bine si pe aceste parti cu amestecul de ulei si verdeturi.
  • In interiorul puiului intreg, infige o lamaie fierbinte intreaga, data la cuptor pentru 20-30 de minute si intepata cu un cutit (astfel eviti acumularea de presiune).
  • Leaga puiul de picioare cu sfoara de bucatarie, apoi trece sfoara printre pulpe si piept, apoi rasuceste pieptul invers si leaga-l.
  • Asaza puiul umplut si legat intr-o tava de cuptor, alaturi de cepele intregi si usturoiul intreg. Da tava la cuptor pentru o ora la 220 grade.
  • Dupa o ora, scoate puiul din tava si asaza tava cu ingredientele ramase direct pe foc, pe ochiul aragazului.
  • Adauga 2 linguri de faina si zdrobeste toate ingredientele cu o ustensila de piure. Toarna cei 300 ml apa si strecoara compozitia obtinuta, dupa ce amesteci, pentru a ramane cu un sos apos.
  • Da sosul inapoi la foc pentru 3-4 minute, sau pana cand incepe sa se ingroase (amesteca in permanenta).
  • Serveste puiul regal umplut cu verdeturi cu sosul astfel pregatit.

Pofta buna!