Pulpa de porc la gratar cu cartofi noi, evantai

Pulpa de porc la gratar cu cartofi noi, evantai - Se ung feliile de porc cu puțin ulei, se presară mirodenii și se pregătește pe grătar.Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, dar nu se fierb prea mult, astfel încât să nu se fărâme, ci să rămână ușor tari.

Pulpa de porc la gratar cu cartofi noi, evantai
Pulpa de porc la gratar cu cartofi noi, evantai

Pulpa de porc la gratar cu cartofi noi, evantai

INGREDIENTE

  1. 4 felii de pulpă de porc
  2. 8 cartofi noi
  3. Ulei
  4. 100 g unt
  5. Condimente: sare și cimbru
  6. Câteva felii de șuncă țărănească
  7. Cașcaval ras după gust
  8. O varză mică
  9. O legătură ridichi roșii

Mod de preparare: Pulpa de porc la gratar cu cartofi noi, evantai

Se ung feliile de porc cu puțin ulei, se presară mirodenii și se pregătește pe grătar.
Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, dar nu se fierb prea mult, astfel încât să nu se fărâme, ci să rămână ușor tari. Se scot pe o tavă, se lasă un pic la răcit și se feliază, dar nu până la capăt. Folosind cartofi noi, nu i-am decojit.
Se așază cartofii într-o tavă unsă cu puțin ulei. Se îndeasă printre feliile fiecărui cartof bucățele de unt și fâșii subțiri de șuncă țărănească. Se acoperă cu cașcaval ras, mai mult sau mai puțin, după gustul fiecăruia. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc bine.
Se curăță și se spală ridichile. Varza se dă pe răzătoare și se asezonează după plac.
Se servește alături de salată de varză albă, decorată cu felii de ridichi roșii.