Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii

Reteta de pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii Pulpele de pui se clatesc in apa rece, se zvanta cu un prosop de bucatarie din hartie si se condimenteaza pe ambele parti si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa cu ulei de masline, 3-4 min pe fiecare parte.

Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii
Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii

Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii

 

Ingrediente:

  • 2-4 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 1 conserva ton bucati in ulei vegetal
  • 100 ml vin alb
  • 100 g smantana
  •  pentru cartofi
  • 700 g cartofi albi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita paprika afumata
  • putina nucsoara
  • sare
  • pentru salata
  • 2 rosii de gradina
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare: Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii

  • Pulpele de pui se clatesc in apa rece, se zvanta cu un prosop de bucatarie din hartie si se condimenteaza pe ambele parti si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa cu ulei de masline, 3-4 min pe fiecare parte.
  • Se scot si se invelesc in hartie de copt . Prima data indoim de doua ori partea de jos a hartiei, apoi rasucim lateralele si colturile, le rasucim dedesubt.
  • Asezam pulpele invelite en papillote in tava.
  • Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 200 de grade C, pentru 50 de minute (depinde si de pui cat e de tanar).
  • Pregatim sosul de ton, intre timp.
  • Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se prajesc in tigaia in care s-au prajit pulpele.
  • Tonul se scurge intr-o strecuratoare, bine de tot.
  • Cind ceapa si usturoiul s-au inmuiat putin, se adauga putin vin alb si se lasa sa mai dea citeva clocote. Se adauga in tigaie peste ceapa prajita, tonul bine scurs, apoi punem smantana...Se incalzeste sosul, dar NU sa fiarba, ci sa fie fierbinte.
  • Apoi se mixeaza precum piureul si se mai toarna vin ca sa mai subtiem sosul delicios.
  • Cartofii se spala se curata si se taie in 6 sau 4 buc, apoi se fierb 10 minute in apa cu sare, dupa care rasturnam apa de pe ei si se zvanta intr-un prosop de hartie: ii lasam putin sa se raceasca.
  • Intr-un recipient, se pune uleiul de masline si celelalte condimente, se pun si cartofii feliati si se amesteca bine in asa fel, incat cartofii sa fie cuprinsi pe toate partile.
  • Astfel pregatiti, cartofii se asaza pe tava de cuptor pe hartie de copt si se coc la 210° C, cam 50 minute. Se coc pina cand acestia au primit o culoare auriu-bruna.
  • Acum si pulpele sunt gata patrunse, dar aveti grija sa nu va opariti cu aburii din hartie atunci cand o desfaceti.
  • Preparam salata de rosii. Rosiile se spala, se taie in rondele, la fel si cepa verde si usturoiul, se se pun in recipientul pentru salata.
  • Din restul ingredientelor, se prepara o marinada, mixand totul bine si se toarna peste rosii si ceapa, se presara cu patrunjelul verde si se lasa deoparte.
  • Pulpele de pui se servesc cu mult sos de ton, cartofi taranesti, alaturi de salata de rosii.

Pofta buna!