Pulpe de pui in foietaj

Pulpe de pui in foietaj - Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Pulpe de pui in foietaj
Pulpe de pui in foietaj

Pulpe de pui in foietaj

INGREDIENTE

  1. 6 copanele de pui
  2. 1 cutie ciuperci
  3. 1 ceapa potrivita
  4. 3 catei de usturoi
  5. 1 ou
  6. 3 crengute patrunjel verde
  7. 400 gr foietaj
  8. sare
  9. piper
  10. boia dulce
  11. busuioc uscat
  12. 1 lingura ulei

Mod de preparare: Pulpe de pui in foietaj

  • Parliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine.
  • Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Adaugati 2 catei de usturoi curatati si feliati si o canita cu apa.
  • Bagati pulpele in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.
  • Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le asezati pe o farfurie.
  • Cat puiul sta la cuptor, pregatiti ciupercile.
  • Spalati ciupercile si le taiati felii.
  • Ceapa o curati si o tocati marunt, usturoiul il curatati si il pisati.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si ciupercile.
  • Le innabusiti 2-3 minute, presarati sare si piper.
  • Adaugati si o canita cu apa, lasati sa scada lichidul la foc potrivit.
  • La final adaugati usturoiul pisat si patrunjelul verde, tocat marunt.
  • Dati tigaia cu ciuperci deoparte.
  • Presarati putina faina pe masa de lucru, asezati foietajul si il mai intindeti putin.
  • Taiati 6 patrate mai mari.
  • Asezati pe mijlocul fiecarui patrat ciuperci, apoi cate un copanel.
  • Adunati marginile de aluat in sus pe bucata de pui, strangeti cat mai bine.
  • La capat inveliti cu staniol.
  • Procedati la fel cu toate bucatile de pui.
  • Bateti oul spuma, iar cu un penson ungeti foietajul.
  • Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. 
  • Cele care nu au strat dreptat, eu le-am sprijinit de o lingurita, doar ca la copt, linguritelele se lipesc de foietaj, dar cu putina grija se pot indeparta.
  • Introduceti tava cu pulpe in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc frumos.
  • Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa 5 minute la racorit.

Pofta buna!