Quesadilla cu ton si cascaval afumat

Reteta de quesadilla cu ton si cascaval afumat - Punem intr-un vas smantana, mustarul, telina si ceapa tocate marunt, fileul de to bine scurs si zdrobit cu furculita, sare si piper dupa gust. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa.

Quesadilla cu ton si cascaval afumat
Quesadilla cu ton si cascaval afumat

Quesadilla cu ton si cascaval afumat

Ingrediente:

  1. 4 lipii tip tortilla
  2. 1 conserva file de ton in ulei de masline
  3. 75 g smantana pentru gatit
  4. 10 g mustar
  5. 50 g telina tocata marunt
  6. 30 g ceapa rosie/alba tocata marunt
  7. 200 g cascaval afumat ras pe razatoarea cu gauri mari
  8. sare
  9. piper
  10. 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare: Quesadilla cu ton si cascaval afumat

Punem intr-un vas smantana, mustarul, telina si ceapa tocate marunt, fileul de to bine scurs si zdrobit cu furculita, sare si piper dupa gust. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa.
Punem in tigaia unsa cu ulei de masline o lipie tortilla, distribuim 2-3 linguri de compozitie de ton pe intreaga suprafata a lipiei, iar pe deasupra umpluturii adaugam 2-3 linguri de cascaval ras.
Acoperim umplutura cu o alta foaie de tortilla si o presam usor.
Prajim quesadilla la foc mic spre moderat, cate 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand cascavalul este complet topit.
Procedam in acelasi mod si cu a doua quesadilla.
Scoatem cu grija quesadilla cu ton si cascaval afumat din tigaie si o asezam pe o farfurie. O taiem in triunghiuri si o servim imediat. O salata, asezonata cu ulei de masline, sare si otet balsamic, este o garnitura excelenta pentru quesadilla.

Pofta buna!