Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Reteta de rata gotica umpluta cu carnati afumati Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta.

Rata gotica umpluta cu carnati afumati
Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Ingrediente:

  • 1 rata 
  • 500 gr carnati afumati
  • 4 cepe mari
  • 1 lingurita cardamon macinat
  • 1 lngurita cimbru maruntit
  • 1 kg ardei kapia
  • urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi), gata copti
  • sare dupa gust
  • 100 ml vin 
  • 100 gr masline fara samburi

Mod de preparare: Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta.
Se ia o bucata de grasime de rata si se pune in tigaie la prajit si cand se topeste, se adauga ceapa tocata, carnatul afumat si se lasa sa se prajeasca, pana cand ceapa se patrunde, apoi se adauga sare, cardamom, cimbru, ardeii capia taiati in felii si se mai lasa pret de cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se umple rata cu carnati; ce ramane se adauga peste rata si pe langa rata ce a fost pusa in tava, se mai adauga si ceva masline, vin, se pune capac si se da tava la cuptor, pana cand scade vinul, apoi se ia capacul si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca si se opreste focul.