Reteta de Aspic cu verdeaţă

Reteta de Aspic cu verdeaţă - Rasolul de vită şi carnea de mânzat se lasă la apă rece, iar rasolul de porc se pârleşte, se curăţă şi se spală foarte bine.

Reteta de Aspic cu verdeaţă
Reteta de Aspic cu verdeaţă

Reteta de Aspic cu verdeaţă


Ingrediente

 1.     1 rasol de porc cu şorici
 2.     1 rasol de vită
 3.     500 g carne macră de porc
 4.     500 g carne de mânzat
 5.     1 ceapă potrivită
 6.     2-3 morcovi
 7.     1 ţelină
 8.     sare, piper boabe
 9.     1-2 căpăţâni de usturoi
 10.     1 legatura pătrunjel verde şi ţelină
 11.     ardei iute

Mod de preparare: Reteta de Aspic cu verdeaţă

 • Rasolul de vită şi carnea de mânzat se lasă la apă rece, iar rasolul de porc se pârleşte, se curăţă şi se spală foarte bine. Toată carnea şi cele două rasoale se pun apoi la fiert într-o oală mai mare cu apă doar cât să le acopere. După primele clocote se aruncă apa şi se pun din nou la foc în apă curată. Se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina, o linguriţă de boabe de piper şi o linguriţă rasă de sare. Se spumează şi se lasă să fiarbă la foc mic, 3-4 ore. Dacă se foloseşte o oală sub presiune timpul de fierbere este de 2 ore.
 • Se lasă să se răcească lent şi se adună toată grăsimea de deasupra. Carnea se taie felii şi se aşază frumos în vase mai mici, intercalând şi câteva rondele de morcovi şi felii de gogoşari. Usturoiul se spală, se toacă mărunt şi se pisează cu un praf de sare şi verdeaţa tocată mărunt.
 • Se scurge supa într-o altă oală, având grijă să nu se tulbure, apoi se pune din nou la foc mic şi se încălzeşte puţin. Se trece de mai multe ori printr-o strecurătoare mai deasă în care se pune usturoiul pisat cu verdeaţa. Se potriveşte la gust cu sare, se lasă să se limpezească şi apoi se pune uşor cu polonicul în vasele pregătite cu carne.
 • Vasele cu aspic se pun la rece 3-4 ore şi se răstoarnă atunci când se servesc. Se ornează cu ardei iute.

Pofta buna!