Rețetă de BUDINCĂ DE MACAROANE

Rețetă de BUDINCĂ DE MACAROANE - Asta este cea mai bună, simplă și rapidă pentru o budincă de macaroane fix ca în copilărie. Normal că această rețetă a suferit completări și schimbări de-a lungul vremii (adăugate stafide, esențe de vanilie etc.)

Rețetă de BUDINCĂ DE MACAROANE
Rețetă de BUDINCĂ DE MACAROANE

Rețetă de BUDINCĂ DE MACAROANE

INGREDIENTE

  1.  450 g paste
  2.  450 g brânză de vaci
  3.  3-4 ouă
  4.  120 g unt
  5.  un praf de sare
  6.  4 linguri zahăr tos

Mod  de preparare: Rețetă de BUDINCĂ DE MACAROANE

  • Fierbe macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Împarte untul în 2 părți egale. Jumătate lasă la topit, cu jumătate vei tapeta mai târziu tava.
  • Când pastele sunt aproape gata (al dente, nu trebuie să le lași să se fiarbă de tot), scurge-le de apă și dă-le printr-un jet de apă rece. Preîncălzește cuptorul.
  • Bate ouăle bine și combină-le cu untul topit și restul de ingrediente. Amestecă totul cu macaroanele.
  • Tapetează tava cu unt. Toarnă compoziția uniform în tavă.
  • Dă la cuptorul deja încins, la temperatură mare, timp de 30-40 de minute.
  • Opțional, mai poți presăra zahăr pe deasupra, să se formeze o crustă dulce, rumenă și crocantă.