Rețetă de cârnaţi de casă

Rețetă de cârnaţi de casă - Acesta este amestecul perfect de ingrediente pentru cei mai buni și sănătoși cârnați de casă. Se fac ușor, după pașii de mai jos.

Rețetă de cârnaţi de casă
Rețetă de cârnaţi de casă

Rețetă de cârnaţi de casă


Ingrediente

  1.     1 kg carne de porc (pulpă nedegresată)
  2.     500 g carne de vită
  3.     500 g carne de berbec
  4.     1 cana supă de carne
  5.     1/2 căpăţână de usturoi
  6.     1-2 lingurite sare
  7.     piper
  8.     1/2 lingurita cimbru
  9.     salvie
  10.     condimente de cârnaţi
  11.     maţe de oaie
  12.     3-4 linguri ulei
  13.     oţet sau zeamă de lămâie

Mod de preparare: Rețetă de cârnaţi de casă

  • Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă şi se condimentează dup preferinţe cu sare, piper, cimbru, salvie şi condimente de cârnaţi. Se adaugă supa de carne, care se trece de câteva ori printr-o strecurătoare cu usturoi pisat. Se amestecă bine până se omogenizează.
  • Se trece această compoziţie prin maşina de tocat, la care s-a montat pâlnia pentru cârnaţi şi se umplu maţele de porc foarte bine curăţate şi păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare şi oţet. Se ţin o noapte la rece, cel mai bine afară, dacă este ger.

Carnati de casa

  • Se prăjesc câte 5-6 minute pe fiecare parte. Când se servesc, se pot stropi cu 2 picături de oţet sau zeamă de lămâie.

Carnati de casa

Pofta buna!