Rețetă de chiftele de orez cu cașcaval

Rețetă de chiftele de orez cu cașcaval - Chiftele de orez care par mai elaborate decât sunt. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se prepară:

Rețetă de chiftele de orez cu cașcaval
Chiftele de orez cu cașcaval

Rețetă de chiftele de orez cu cașcaval


Ingrediente

  1.     1 lingura bulion
  2.     300 ml suc de roşii

Pentru sos

  1.     100 g mozzarella

Pentru umplutură:

  1.     ulei pentru prăjit
  2.     piper
  3.     sare
  4.     nucşoară
  5.     2 linguri rase făină
  6.     100 g caşcaval ras
  7.     1 ou
  8.     125 g orez
  9.     1 lingura ulei
  10.     2 căţei de usturoi
  11.     sare

Mod de preparare: Rețetă de chiftele de orez cu cașcaval

  • Orezul se fierbe 10 minute, se scurge şi se amestecă bine cu oul bătut în prealabil și caşcavalul. Se adaugă sare, piper, nuşcoara şi făina şi se amestecă bine.
  • Se taie mozzarella cuburi mici şi pe măsură ce, cu mâna umedă, se formează chiftele de orez, se introduce cât un mic cub de brânză. Chiftelele se rumenesc într-o tigaie cu ulei şi se scot pe şervete de hârtie.
  • Pentru sos, într-o crăticioară se pune o lingură de ulei şi se căleşte uşor usturoiul feliat. Se adaugă sucul de roşii şi bulionul. Se presară sare şi se lasă să dea un clocot.
  • Apoi, în sos se adaugă aproximativ 250 ml apă şi chiftelele, şi se lasă să dea în câteva clocote.
  • Chiftelele de orez cu cașcaval se servesc calde.