Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos

Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos - Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs.

Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos
Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos

Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos

INGREDIENTE

  1.     300 g pulpa de vitel
  2.     300 g piept de pui
  3.     1 cartof
  4.     1 morcov
  5.     3-4 catei de usturoi
  6.     1 legatura marar
  7.     2 linguri faina
  8.     2 oua
  9.     sare
  10.     piper
  11.     boia dulce
  12.     oregano
  13.     maghiran

Sos:

  1.     500 ml suc de rosii
  2.     5 linguri ketchup picant de casa
  3.     2 linguri rosii cuburi in bulion
  4.     busuioc
  5.     sare

Mod de preparare: Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos

  • Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica).
  • Le-am scos si le-am pus la scurs.
  • Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna.
  • Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si cartoful bine scurse, apoi ouale, faina si condimentele.
  • Am amestecat bine compozitia (cu mana, ca sa fiu sigura ca se leaga bine).
  • Am format chiftelele si le-am prajit in ulei, pe ambele parti, pana s-au rumenit.
  • Intr-o cratita am pus ingredientele pentru sos si am lasat sa fiarba 5-7 minute la foc mic.
  • Am servit chiftelele alaturi de sosul de rosii. Se pot pune direct in sos, insa dupa ce am oprit focul.

Pofta buna!