Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos
Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos - Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs.

Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos
INGREDIENTE
- 300 g pulpa de vitel
- 300 g piept de pui
- 1 cartof
- 1 morcov
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura marar
- 2 linguri faina
- 2 oua
- sare
- piper
- boia dulce
- oregano
- maghiran
Sos:
- 500 ml suc de rosii
- 5 linguri ketchup picant de casa
- 2 linguri rosii cuburi in bulion
- busuioc
- sare
Mod de preparare: Rețetă de chiftele de vita si pui cu sos
- Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica).
- Le-am scos si le-am pus la scurs.
- Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna.
- Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si cartoful bine scurse, apoi ouale, faina si condimentele.
- Am amestecat bine compozitia (cu mana, ca sa fiu sigura ca se leaga bine).
- Am format chiftelele si le-am prajit in ulei, pe ambele parti, pana s-au rumenit.
- Intr-o cratita am pus ingredientele pentru sos si am lasat sa fiarba 5-7 minute la foc mic.
- Am servit chiftelele alaturi de sosul de rosii. Se pot pune direct in sos, insa dupa ce am oprit focul.
Pofta buna!