Reteta de chiftelute cu susan la cuptor

Reteta de chiftelute cu susan la cuptor - Cateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt.Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea.Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen, fara pete, fara sa se imprastie si albusul sa fie transparent-clar.

Reteta de chiftelute cu susan la cuptor
Reteta de chiftelute cu susan la cuptor

Reteta de chiftelute cu susan la cuptor

INGREDIENTE

  1. 1 kg carne tocata de porc - de casa
  2. 2 oua
  3. 2 linguri pesmet
  4. 2 linguri mix seminte susan
  5. 2 catei usturoi
  6. 1/2 ceapa galbena
  7. 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  8. 1 lingura zaatar[condiment cu cimbru , oregano , susan]
  9. 1 lingura Delikat ierburi cu boia
  10. cateva picaturi zeama lamaie
  11. sare
  12. piper
  13. spray cu ulei de floarea soarelui -optional

Mod de preparare: Reteta de chiftelute cu susan la cuptor

Cateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt.
Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea.
Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen, fara pete, fara sa se imprastie si albusul sa fie transparent-clar.
Amestecati carnea tocata cu ou si pesmet, ceapa si usturoi.
Adaugati bicarbonatul pe care-l stingeti cu cateva picaturi de lamaie. Amestecati.
Adaugati restul condimentelor si semintele de susan.
Incorporati totul in compozitie. Sarati.
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu mainile umezite cu apa, formati chiftelute ce le puneti in tava tapetata.
Se da tava la cuptor la temperatura de 200 Grade celsius timp de 20 minute.
Am supravegheat coacerea si am observat ca chiftelele elibereaza suficienta grasime si nu este nevoie sa le pulverizez ulei pe deasupra.
De asemenea nu a fost nevoie nici sa le intorc, ele s-au copt frumos.
Serviti chiftelele atat calde cat si reci, insotite de salata sau si/sau garnitura preferata.
Pofta buna !