Rețetă de ciupercuţe din ouă

Rețetă de ciupercuţe din ouă- Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă fierbinte cu sare şi o lingură de oţet. După ce ouăle au fiert 4-5 minute, se scot 6 ouă şi se pun într-un vas cu apă rece pentru un minut, iar ultimul ou se mai lasă pe foc 2 minute.

Rețetă de ciupercuţe din ouă
Ciupercuţe din ouă

Rețetă de ciupercuţe din ouă

Ingrediente

 

 1.     7 ouă
 2.     100 ml smântână
 3.     2-3 linguri ulei
 4.     2-3 roşii potrivit de mari
 5.     sare
 6.     muştar
 7.     verdeaţă

 


Mod De Preparare: Rețetă de ciupercuţe din ouă

 • Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă fierbinte cu sare şi o lingură de oţet. După ce ouăle au fiert 4-5 minute, se scot 6 ouă şi se pun într-un vas cu apă rece pentru un minut, iar ultimul ou se mai lasă pe foc 2 minute.
 • Cele 6 ouă se scurg de apa rece şi se curăţă de coajă. Se taie drept la unul din capete, astfel încât să se obţină câte o suprafaţă dreaptă şi să se poată aşeza pe platou.
 • Ultimul ou, fiert mai tare, se trece printr-o sită sau se dă pe răzătoarea mică. Se adaugă o linguriţă de muştar, câte puţin ulei şi câte o linguriţă de smântână şi se freacă bine, până se leagă. Se potriveşte la gust cu sare.
 • Pe fiecare ou se pune câte o linguriţă din această maioneză şi câte un căpăcel făcut din roşii. Se ornează cu restul de maioneză şi verdeaţă.

Pofta buna!